МО РФ заявило, що повністю вивело свої війська з Херсона

Міністерство оборони Росії заявило, що всі окупаційні війська вийшли з Херсона і переправилися на лівий берег Дніпра, не понісши при цьому, буцімто, жодних втрат.

Заяву цитують в п’ятницю, 11 листопада, російські пропагандистські ЗМІ, зокрема, “РИА Новости”.

“Під час перекидання на лівий берег Дніпра жодної одиниці військової техніки та озброєння на правому березі не залишено, всі російські військовослужбовці переправилися, втрат особового складу, озброєння, техніки і матеріальних засобів російського угруповання не допущено”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що відхід російських загарбників завершився о 5-й ранку 11 листопада.

Цього дня в соцмережах з’явилося відео, як росіяни пішки переходять Дніпро по понтону поруч з Антонівським мостом, який підірвано.

Нагадаємо, 9 листопада росіяни заявили про відхід із правобережжя Дніпра в Херсонській області.

10 листопада підрозділи ЗСУ почали заявляти про повернення контролю над населеними пунктами Херсонщини. Увечері президент Зеленський повідомив про визволення 41 населеного пункту. Вранці 11 листопада Генштаб ЗСУ з міркувань безпеки наразі підтвердив 12.

Читайте також:
Наступ на Херсонщині триває: Генштаб перерахував звільнені 9 листопада населені пункти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна