Епіфаній нагородив Буданова орденом ПЦУ

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній вручив начальнику Головного управління Міноборони Кирилові Буданову та керівникам підрозділів розвідки відзнаки Православної церкви України.

Про це в вівторок, 8 листопада, інформує пресслужба ГУР МОУ.

“Митрополит відзначив Кирила Буданова Орденом святого великомученика Юрія Переможця. Також три офіцери ГУР МО отримали з рук Його Блаженства Ордени Архистратига Михаїла”, – йдеться в повідомленні.

Генерал-майор Буданов та офіцери-розвідники обговорили з предстоятелем ПЦУ визволення з полону військовослужбовців і перспективи повного звільнення України.

Очільник ГУР наголосив, що “настає вирішальний період війни”.

Зі свого боку, митрополит Епіфаній подякував всім захисникам за “самовіддану боротьбу, спрямовану на захист України”.

Довідково

Орден святого великомученика Юрія Переможця – українська недержавна відзнака, заснована ПЦУ для вшанування людей за заслуги перед Помісною церквою, орден має один ступінь.

Орден Архистратига Михаїла – українська недержавна відзнака, заснована ПЦУ для вшанування людей за заслуги перед Помісною церквою, орден має два ступені.

Відзнаки встановлено рішенням Священного синоду від 4 лютого 2020 року. Нагородження орденами здійснює предстоятель ПЦУ.

Читайте також:
Митрополит Епіфаній вручив мандати військовим капеланам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна