У Запоріжжі затримали блогера, що передавав росіянам і Шарію дані про наслідки обстрілів. ВІДЕО

У Запоріжжі правоохоронці затримали “блогера”, що забезпечував інформацією про наслідки ворожих обстрілів російські спецслужби та прокремлівського пропагандиста Анатолія Шарія.

Про це в понеділок, 7 листопада, інформує пресцентр Служби безпеки України.

“Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одного ворожого поплічника у прифронтових районах півдня України. Ним виявився блогер із Запоріжжя, який передавав агресору інформацію про наслідки російських ракетних ударів по місту”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, зловмисник створив спеціалізовану інтернет-платформу, де оприлюднював фото- та відеоматеріали з власними коментарями й текстовим описом подій.

Встановлено, що відомості з інформресурсу використовували представники російських спецслужб для збору розвідданих про наслідки ракетно-артилерійських обстрілів регіону.

Також “сюжетами” блогера активно послуговувався прокремлівський пропагандист Анатолій Шарій – здійснював наповнення власного телеграм-каналу та проведення інформаційно-підривної діяльності проти України.

На основі створених фігурантом відео пропагандист готував деструктивний контент, у якому заперечував причетність кремля до знищення цивільної та критичної інфраструктури українських міст.

Також медіафайли блогера моніторили загарбницькі угруповання Російської Федерації на південному напрямку для коригування вогневих ударів по регіону.

Співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі чергового поширення інформації на користь Російської Федерації. У затриманого виявили мобільний телефон із доказами злочинних дій.

Вирішується питання про притягнення фігуранта до кримінальної відповідальності за ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років.

Читайте також:
Ракетним ударом по Запоріжжю росіяни зруйнували підприємство і вбили людину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна