Ракета Antares із українськими компонентами вивела на орбіту вантажний корабель. ВІДЕО

Двоступенева ракета-носій Antares, розроблена за участю України, вивела на орбіту вантажний транспортний корабель Cygnus із майже чотирма тоннами вантажу NASA для Міжнародної космічної станції.

Про це в понеділок, 7 листопада, інформує пресслужба Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.

Ракета-носій стартувала з Центру космічних польотів на острові Воллопс в американському штаті Вірджинія нині о 13:32 за київським часом.

Через вісім хвилин Antares вивела на орбіту автоматичний вантажний транспортний корабель Cygnus із 3749 кг корисного вантажу NASA для МКС на борту.

У NASA заявили, що вантаж включає 1637 кг матеріалів для екіпажу, 850 кг наукового спорядження, 66 кг обладнання для виходу у відкритий космос, 1077 кг транспортного обладнання тощо.

Пристикування космічного корабля до МКС очікується у другій половині дня середи.

Запуск відбувся з затримкою на день через спрацювання пожежної сигналізації в Центрі управління польотами Northrop Grumman у Далласі, штат Вірджинія, що призвело до евакуації з будівлі.

Довідково

Antares – це ракета-носій, розроблена американською компанією Northrop Grumman за активної участі ДП “КБ «Південне”, ДП “Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод ім. О. М. Макарова” та інших підрядників.

У рамках програми “Антарес” українська сторона виконала весь комплекс робіт з проєктування, відпрацювання та виготовлення матеріальної частини основної конструкції першого ступеня для ракети-носія.

Фото: mspu.gov.ua

Космічний корабель Cygnus місії NG-18 отримав ім’я на честь Саллі Райд (1951-2012), першої американської астронавтки. Стикування з МКС заплановано на 9 листопада.

Усього з 2013 року ракета-носій “Антарес” стартувала 17 разів, 16 з них – успішно.

Читайте також:
У Білому домі відреагували на погрози РФ збивати супутники

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна