Обстріли Сумщини: 200+ снарядів за добу, у Ворожбі є жертви, пошкоджена залізниця

Більше 200 снарядів випустили росіяни через кордон 6 листопада по території Сумської області. У Ворожбі загинула жінка, ще одна – поранена. Внаслідок обстрілів був закритий залізничний перегін Ворожба-Білопілля.

Про це повідомив голова ОВА Дмитро Живицький.

Він повідомив, що під обстрілами були Білопільська, Ворожбянська, Есманська, Краснопільська, Хотінська, Середино-Будська, Шалигінська громади.

Відомо про сім пошкоджених житлових будинків, шість господарчих споруд, дві літні кухні, лазню, міське кафе, кладовище, два легкових автомобілі, лінії електропередач та газові труби.

У Краснопільській громаді на околиці одного із сіл росіяни скинули три вибухівки типу ВОГ з безпілотника. Без постраждалих.

Шалигінську громаду ворог обстріляв із мінометів – 12 “прильотів”. Без наслідків.

У Хотінській громаді по околицях одного з сіл росіяни ударили із САУ – 32 вибухи, плюс 40 “прильотів” із РСЗВ та ще 30 – із гранатомета. Наслідки уточнюються.

По Середино-Будській громаді ворог також бив із реактивної артустановки (РСЗВ). Сім вибухів пошкодили житловий будинок, гараж та приватний автомобіль. Також є пориви електроліній.

Два обстріли росіяни вчинили по Ворожбі. Били з артилерії та РСЗВ по мирному населенню, зафіксовано спершу 42 вибухи потім близько 30. Одна жінка загинула, ще одна поранена.

По Есманській громаді був обстріл зі стрілецької зброї. Без наслідків.

У Білопільській громаді на прикордонне село ворог спрямував 10 мін. Є пошкоджені електролінії. В іншому селі – руйнування приватного будинку.

Зрештою, близько 22:00 рашисти ще раз ударили з артилерії по Середино-Будській громаді – чотири вибухи, без наслідків.

Також Дмитро Живицький після 10-ї години ранку розповів, що наслідки вчорашніх обстрілів залізничної інфраструктури на Сумщині ліквідовані. Перегін Ворожба-Білопілля, який був закритий вчора ввечері через пошкодження інфраструктури, вже відкрито. Перевезення пасажирів потягами Укрзалізниці здійснюється за графіком.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна