Комунальники Бучі заступилися за пам’ятники Булгакову і заявили про “вандалізм”

Комунальне підприємство “Бучазеленбуд” подало до поліції заяву про “вандалізм” щодо двох пам’ятників Михайлу Булгакову у місті Буча Київської області.

Про це йдеться в дописі КП у фейсбуці, опублікованому на його сторінці в понеділок, 7 листопада.

“Виявлено наслідки вандалізму, пошкоджено два пам’ятники імені Михайлу Булгакову! КП “Бучазеленбуд” відреагувало на даний злочин та подало заяву в правоохоронні органи за пошкодження пам’ятників, оскільки комунальне підприємство не отримувало відповідних розпоряджень та наказів на їх знесення”, – йдеться в тексті.

“Ні пам’ятники ні музеї не винуваті та їх чіпати не варто у теперішній час” – резюмують комунальники з міста, де були масові вбивства мешканців російськими окупантами навесні 2022 року.

“За вами СБУ плаче. Забирайте заяву, поки росіяни не почали радіти і розганяти це по ЗМІ”, – прокоментував голова громадської організації “Світанок” Вадим Поздняков.

“Ви адекватні взагалі? Вандалізм – це те, що творили послідовники Булгакова в Бучі під час російської окупації. А очищення від окупаційного сміття – потреба часу. Треба не мати ні розуму, ні совісті і мізки мати засрані русскім міром, щоб писати таку маячню, як ви пишете. Ваша міська влада сама давно мала знести цей мотлох, а не чекати, доки люди це почнуть робити самотужки”, – обурився громадський діяч, співкоординатор ГО “Рух добровольців “Простір свободи” Тарас Шамайда.

Політичний експерт Андрій Смолій закликав “цей рашазеленбуд відправити в Расію. Назавжди”.

Як відомо, Буча має відзнаку “місто-герой” за масовий героїзм та стійкість громадян, виявлені у захисті своїх міст під час відсічі збройної агресії РФ проти України.

Читайте також:
У столиці перейменували ще 40 вулиць, замість Матросова – генерала Кульчицького

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна