Чемпіонат світу 2022: де дивитися по ТБ, хто фаворит ℗

Зовсім небагато лишилося чекати на головний футбольний форум чотириріччя – 22-й чемпіонат світу. Мундіаль 2022 року стартує 20 листопада в Катарі матчем збірної господарів із командою Еквадору.

Це буде особливий чемпіонат світу. Він уперше відбудеться на Близькому Сході. Вперше для Північної півкулі пройде восени і взимку. Тож для більшості європейських збірних цей турнір припадає на час національних першостей, які доводиться зупиняти більш ніж на місяць. При цьому на стадіонах Катару прогнозується 30 і більше градусів спеки.

Для українських глядачів це буде перший великий спортивний форум в умовах воєнного стану і постійних відключень електроенергії. На мундіаль-2022, щоправда, не кваліфікувалася збірна України (“синьо-жовті” у фіналі плей-офф поступилися Уельсу). Але, звісно, наші фанати футболу будуть стежити за перебігом подій на полях ЧС, вболівати за улюблені команди та зіркових гравців, купувати нові плазмові телевізори з більшою діагоналлю, робити ставки на результати матчів.

Коли, де і як дивитися чемпіонат світу 2022 з футболу

Наступний мундіаль запланований на період із 20 листопада по 18 грудня.

В Україні телетрансляції матчів ЧС-2022 відбуватимуться на платформах Суспільного мовлення та медіасервісу MEGOGO.

При цьому Суспільне стало офіційним транслятором, а MEGOGO – ліцензійним.

Початок найраніших матчів призначений на 13:00 і 16:00, найпізніших – о 18:00, 19:00 і 22:00.

Суспільне транслюватиме всі поєдинки турніру – 46 матчів у прямому ефірі та 18 – у запису. Але відеострім шукайте не на каналі UA: Перший (він зайнятий національним телемарафоном), а на місцевих телеканалах Суспільного мовлення (“Суспільне Київ”, “Суспільне Львів”, “Суспільне Дніпро” тощо) та на YouTube-каналі “Суспільне Спорт”.

Медіасервіс MEGOGO забезпечить доступ до прямих трансляцій всіх матчів.

Крім показу ігор мундіалю, на платформах Суспільного та MEGOGO вийде додатковий контент – інформаційно-аналітичні розмовні студії, повтори і найкращі моменти матчів, новини з Катару тощо.

Також будуть радіотрансляції деяких поєдинків в ефірі “Радіо Промінь”.

Звісно, значний дискомфорт глядачам мундіалю в багатьох містах України спричинятимуть так звані стабілізаційні, а також аварійні відключення електропостачання.

Що робити?

  • Знаючи наперед приблизний графік відімкнень для вашого будинку чи кварталу, можна планувати перегляд матчів ЧС у гостях, у барі абощо в іншому районі міста, де в цей час буде світло й телесигнал.
  • Телевізор, планшет або ноутбук із роутером можна заживити від генератора чи акумулятора.
  • Варто поставити додаток MEGOGO на мобільний телефон та/або шукати стійкий інтернет для YouTube-каналу “Суспільне Спорт”.
  • Скористатися автомобільним телевізором, що живиться від акумулятора.
  • Вирішує також генератор + Starlink для роздачі інтернету через роутер, але про цей варіант слід було б подбати завчасно.

Хто фаворит мундіалю

Незважаючи на домисли і сподівання, склад учасників фінальної частини ЧС-2022 залишається тим самим, що був визначений за спортивним принципом. Збірні Ірану, Камеруну чи Тунісу від мундіалю усунуті не будуть – керівництво ФІФА вже зробило з цього приводу чітку заяву.

Мундіаль у Катарі вочевидь стане прощальним для цілої плеяди суперзірок, серед яких аргентинець Ліонель Мессі (йому вже 35 років), португалець Кріштіану Роналду (37), француз Карім Бензема (34), поляк Роберт Левандовський (34 роки).

Цікаво, що серед перших чотирьох, плюс молодші Кіліан Мбаппе із Франції та англієць Гаррі Кейн, букмекери виглядають потенційного найкращого бомбардира мундіалю.

Сам Лео Мессі вважає фаворитами чемпіонату світу-2022 бразильців та французів.

“На титул претендують багато великих команд – Бразилія, Німеччина, Франція, Англія, Іспанія. Але якщо потрібно обрати одну-дві, то я вважаю головними фаворитами збірні Бразилії і Франції. У Франції зіграний склад. Минулий чемпіонат Європи склався для них погано, але в команди Франції у складі видатні гравці, які давно працюють із цим тренером. Те саме стосується і збірної Бразилії”, – сказав Мессі журналістам.

Його прогноз цілком збігається і з котируваннями букмекерських контор. Так, основні контори дають найкращий коефіцієнт на виграш мундіалю збірній Бразилії – приблизно 5 чи 5,5 до 1. Ставка на Францію – 7 до 1. А от далі йдуть Аргентина, про яку Мессі скромно промовчав – 7,5, а також Англія – 8, Іспанія – 9, Німеччина – 11, Нідерланди – 13, Бельгія і Португалія – 15 до 1.

Коефіцієнт на наших друзів-поляків – 125:1 (це рівень орієнтовно 17-ї команди в ранжирі). А головні аутсайдери чемпіонату – Іран, Туніс, Коста-Рика і Саудівська Аравія.

До речі, ФІФА планує катарський мундіаль наразі як останній, в якому візьмуть участь 32 команди. Фінальна частина чемпіонату світу 2026 року в США, Канаді й Мексиці збере 48 збірних-учасниць.

Матеріал публікується на правах реклами ℗

 


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна