Відбій повітряної тривоги: ППО ЗСУ збила 44 із півсотні ракет рашистів

Тривала повітряна тривога, що почалася близько сьомої години ранку, закінчилася о десятій (для Києва і Центральної України). За цей час сили протиповітряної оборони ЗСУ знищили 44 російські крилаті ракети.

Про це вранці в понеділок, 31 жовтня, повідомила пресслужба командування Повітряних сил ЗС України.

“Із 07.00 31 жовтня російські окупанти вчинили кілька хвиль ракетних атак по об’єктах критичної інфраструктури України. Із літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95/Ту-160 було випущено понад 50 крилатих ракет Х-101/Х-555 з півночі Каспійського моря та з району Волгодонська (Ростовська область).
44 крилаті ракети було знищено силами та засобами Повітряних сил”, – ідеться в повідомленні КПС.

Російські ракети були збиті в зонах відповідальності таких повітряних командувань ПС ЗСУ:

  • ПвК “Центр” – 18,
  • ПвК “Південь” – 12,
  • ПвК “Схід” – 9,
  • ПвК “Захід” – 5.

Варто зазначити, що російська пропаганда цього ранку пише про “найпотужніший удар по українській енергосистемі за весь час”, зокрема по ГЕС на Дніпрі й Дністрі.

Для порівняння: під час попереднього масового ракетного нальоту, 10 жовтня, КПС заявляло про збиття 46 російських ракет за добу ранок (45 – за ранок).

Читайте також:
Росіяни вперше з початку великої війни завдали удару по Чернівецькій області

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна