Литва відремонтувала для України гаубиці PzH 2000 та полагодить ще 12

Литовські союзники відремонтують для Збройних сил України ще 12 німецьких 155-міліметрових самохідних гаубиць Panzerhaubitze 2000. Дві відремонтовані передали цього тижня.

Про це вранці 30 жовтня поінформувала пресслужба Генштабу ЗСУ.

Міністр оборони Литовської Республіки Арвідас Анушаускас та Міністерство оборони Литви 29 жовтня офіційно повідомили, що “Литва продовжує надавати безперебійну військову підтримку Україні. Цього тижня Збройним силам України передали ще дві відремонтовані в Литві САУ союзників PzH2000, незабаром вони будуть на полі бою, стримуючи російську військову агресію”, – ідеться в дописі ГШ.

“У Литві продовжать організовувати ремонт пошкоджених в Україні гаубиць – наразі до Литви завозять ще дві САУ, які після ремонту також зможуть далі захищати Україну. Щонайменше 12 з них планують відремонтувати в Литві”, – зазначили в Генштабі.

Читайте також:
На війні вилазить технічна недосконалість німецької САУ PzH 2000, і це проблема не лише України, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна