Байрактар ініціював застосування своїх БПЛА для протидії іранським “шахідам”

Турецький виробник ударних безпілотників Baykar сподівається, що “скоро” зможе протистояти дронам-камікадзе, зокрема іранським “шахідам”.

Про це сказав генеральний директор компанії Baykar Халук Байрактар в інтерв’ю німецькій інформагенції dpa під час оборонної виставки в Стамбулі, передає Daily Sabah.

“Скоро наші Bayraktar TB2 і Akıncı будуть оснащені ракетами класу “повітря-повітря” не тільки для ураження дронів, а й ворожих літаків… Ми проводимо випробування”, – сказав він.

На виставці SAHA Expo було підписано контракт між турецьким виробником ракет Roketsan і компанією Baykar на інтеграцію зенітної ракети Sungur для боротьби з безпілотниками.

“Sungur – перевірений боєприпас, особливо проти рухомих цілей, таких як вертольоти і безпілотники. Використання його з наших БПЛА як ракети “повітря-повітря” змінить ситуацію”, – сказав на виставці гендиректор компанії Roketsan Мурат Ікінчі.

Видання зазначає, що інтеграція таких ракет у бойові безпілотники Akıncı і Bayraktar TB2 може призвести до створення концепції недорогого повітряного патрулювання для усунення таких загроз, як бойові гелікоптери і ворожі безпілотники, включно з дронами-камікадзе, замість використання дорогих ракет “повітря-повітря”.

Він зазначив, що дрони-камікадзе повільні, шумні і рухаються на невеликій висоті, що робить їх “легкими цілями”.

“У будь-якому разі потрібно бути готовими до вжиття контрзаходів… Ми повністю підтримуємо Україну в захисті її суверенітету”, – сказав Байрактар.

Халук Байрактар зазначив, що його компанія має намір зміцнювати співпрацю з Києвом, включно із запуском виробничого підприємства в Україні протягом року. На заводі також вироблятимуть безпілотник “Kızılelma”, який скоро запустять у виробництво.

Читайте також:
Протягом минулої доби ППО знищила 18 із 20 дронів-камікадзе, – Залужний

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна