Окупанти продовжують “евакуацію” з Херсонщини, але поповнюють угруповання на правому березі

Російські окупанти продовжують “евакуацію” з Херсонщини, викрадаючи зокрема медичне обладнання.

Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу ЗС України в ранковому зведенні 29 жовтня.

“Продовжується так звана “евакуація” окупантів з тимчасово зайнятої території Херсонської області, зокрема і медичних закладів. З лікарень Херсона вивозиться все обладнання та медикаменти. Лікарям, які відмовляються виїжджати, заборонено заходити на територію лікарень, навіть за особистими речами”, – сказано в повідомленні.

У місті Берислав Херсонської області окупанти масово переодягаються у цивільний одяг та заселяються у приватні помешкання.

При цьому противник на Південному напрямку “продовжує вести активну оборону, намагається утримати зайняті рубежі та здійснювати вогневий вплив на характер дій наших військ. Застосовує авіацію, реактивну та ствольну артилерію, міномети і ударні дрони різних модифікацій по наших позиціях і прилеглих територіальних громадах”, інформує пресслужба ОК “Південь”.

Неподалік Херсона окупанти дали місцевим дві доби на виселення з власних помешкань та евакуацію. На шляхах так званої “евакуації” до Криму встановлено додаткові блокпости, де організовано ретельний огляд та перевірку цивільних.

“Разом з тим, на правий берег доставлено чергову партію мобілізованих російських військовослужбовців з такими самими низькими мотиваційними показниками, слабкою підготовкою і частковим екіпіруванням”, – зазначили в ОК “Південь”.

Читайте також:
На правобережжя Херсонської області перекинули до 1000 мобілізованих росіян, – ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна