У Норвегії затримали двох росіян, які фотографували військові об’єкти

У норвезькому районі Нордланд затримали двох росіян, які займалися зйомкою військових об’єктів.

Про це у вівторок, 25 жовтня, пише “Європейська правда” з посиланням на норвезькі ЗМІ.

Протягом останніх тижнів у Норвегії було заарештовано та затримано декілька громадян Росії з безпілотниками. У зв’язку з санкціями проти Росії, російським громадянам заборонено керувати безпілотниками на норвезькій території.

Наразі в Нордланді заарештовано ще двох осіб. За інформацією телеканалу, їх підозрюють у тому, що вони фотографували на камеру військові об’єкти.

“Поліція в Нордланді може підтвердити, що двоє громадян Росії були заарештовані на півночі округу в суботу 22 жовтня. Їм було пред’явлено звинувачення у незаконному фотографуванні, і сьогодні, в понеділок, вони будуть взяті під варту. Справа буде передана в PST, і подальшим розслідуванням справи займатиметься PST”, повідомив TV 2 адвокат поліції і керівник прокуратури Північної Нордландії Штеффен Равносен.

Більшість арештів останнім часом були проведені на півночі Норвегії. У всіх випадках обвинувачені заперечують кримінальну провину. Самі вони стверджують, що є туристами.

Служба безпеки поліції, PST, минулого тижня перебрала на себе національну відповідальність за розслідування цих справ.

Читайте також:
РПЦ скуповує в Норвегії нерухомість поруч з військовими базами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна