Джонсон планує боротися за посаду прем’єр-міністра Британії, – ЗМІ

Потенційні кандидати на посаду лідера Консервативної партії і, відповідно, прем’єр-міністра Великої Британії Борис Джонсон і Ріші Сунак не змогли укласти угоду під час зустрічі ввечері 22 жовтня і, ймовірно, обоє боротимуться за цей пост.

Про те, що Джонсон сподівається повернутися на посаду очільника уряду, повідомив у Twitter політичний редактор видання The Times Стівен Свінфорд, пише “Європейська правда“.

“Сьогодні вранці Джонсон заявив своїм прихильникам, що він є єдиним кандидатом із демократичним мандатом. Він сказав, що хоче сформувати уряд, який охоплюватиме “далеко і широко”, – написав Свінфорд.

За його інформацією, Джонсон сказав, що через політичні питання сталася економічна турбулентність, і “не можна допустити, щоб це повторилося”.

“Борис Джонсон, схоже, має намір іти до кінця. На ранковому дзвінку о 8-й ранку він був “одягнений для роботи” – один із колег здивувався, побачивши, що сорочка заправлена”, – написав Свінфорд.

Тим часом колишній міністр фінансів Ріші Сунак у неділю офіційно оголосив про своє бажання стати наступним лідером консерваторів і очільником уряду.

“Сполучене Королівство – велика країна, але ми стикаємося з глибокою економічною кризою. Саме тому я балотуюся на посаду лідера Консервативної партії та вашого наступного прем’єр-міністра”, – написав Сунак.

Таким чином, він висунув свою кандидатуру вдруге за кілька місяців – після відставки Ліз Трасс через 44 дні її прем’єрства. На попередніх виборах Сунак був одним із двох фіналістів, але програв Трасс.

“Я хочу виправити нашу економіку, об’єднати нашу партію і працювати на благо нашої країни”, – заявив ексміністр.

Наразі Сунак є лідером передвиборчих перегонів, заручившись підтримкою 128 членів парламенту від усіх крил своєї партії, включно з колишніми союзниками Джонсона.

Окрім нього, станом на полудень 23 жовтня офіційно про намір взяти участь у виборах поки оголосила лише Пенні Мордонт, але вона ще не має 100 голосів, необхідних для подальшої боротьби.

У претендентів є час до 14:00 понеділка, 24 жовтня, щоб здобути достатню підтримку для участі у виборах, що дасть їм змогу пройти в наступний етап перегонів.

Читайте також:
Бен Воллес не боротиметься за пост прем’єра Британії та є прихильним до кандидатури Джонсона

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна