Російські війська повністю залишили села Чарівне і Чкалове на Херсонщині, – ГШ

Російські окупаційні підрозділи виходять із деяких населених пунктів на півночі Херсонщини.

Про це повідомила пресслужба Генерального штабу ЗСУ у вечірньому зведенні в суботу, 22 жовтня.

“Окремі підрозділи російських окупаційних військ продовжують залишати тимчасово окуповану територію Херсонської області. При цьому почастішали випадки мародерства та грабежів місцевих жителів. За наявною інформацією, противник повністю залишив населені пункти Чарівне та Чкалове, а з Берислава евакуйовано офіцерів та медперсонал”, – сказано у зведенні.

“Збільшилася кількість випадків мародерства та протиправних дій в місті Херсон. Окупанти вилучають у місцевого населення автомобілі та намагаються залишити місто за допомогою паромної переправи в районі Антонівського мосту”, – інформує також ГШ ЗС України.

Крім того, орган управління військами сповіщає, що продовжується практика розміщення підрозділів ворога у приміщеннях навчальних закладів на тимчасово окупованій території Запорізької області, “при цьому триває освітній процес дітей місцевих жителів”.

Нагадаємо, Генштаб повідомляв, що в місті Берислав Херсонської області із 19 жовтня цього року припинили свою діяльність усі органи окупаційної влади; місто продовжують залишати колаборанти, які співпрацювали з російськими окупантами.

Читайте також:
На Херсонщині зенітники ПС заземлили російського “Алігатора”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна