Україна отримала від ЄС макрофінансову допомогу – 2 млрд євро

Україна отримала від Європейського Союзу макрофінансову допомогу у розмірі 2 млрд євро.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль удень 18 жовтня.

“Сьогодні наша держава отримала від Євросоюзу черговий транш, спрямований на підтримку економічної стабільності України. Додатковий фінансовий ресурс допоможе покрити нагальні бюджетні видатки, зокрема у соціальній і гуманітарній сферах”, – написав він у твіттері.

За словами прем’єра, ці кошти є першою частиною пакета в розмірі 5 млрд євро.

“Загалом цьогоріч Україна отримала від ЄС 4,2 млрд євро макрофінансової допомоги, які суттєво допомогли зміцнити економічний фронт держави й вистояти в боротьбі з агресором. Вдячні нашим європейським партнерам і працюємо далі над новими фінансовими програмами на наступний рік”, – повідомив Шмигаль.

Раніше верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель повідомив, що Євросоюз ухвалив рішення збільшити суму військової допомоги для України до суми 3,1 мільярда євро на тлі російських атак на Київ та інші українські міста.

Читайте також:
Польща прийме тренувальну місію ЄС для українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна