Рада скасувала призов на строкову службу під час воєнного стану

Верховна Рада ухвалила Закон “Про внесення зміни до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо особливостей призову на строкову військову службу та діяльності призовних комісій під час дії воєнного стану”.

Закон №8109 підтримали 318 народних депутатів, повідомив у вівторок, 18 жовтня, перший заступник голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

“Згідно з законом, під час дії воєнного стану: призов на строкову військову службу не проводиться; призовні комісії створюються для розгляду питань щодо організації медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку”, – зауважив парламентарій.

За його словами, призовні комісії займатимуться питаннями організації і проведення медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку призовників та досягли 27-річного віку, взяття їх на військовий облік військовозобов’язаних або виключення з військового обліку.

Також комісії займатимуться питаннями направлення призовників, які виявили бажання вступити до вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, для проходження випробувань та складання вступних іспитів або прийняття рішення про відмову в такому направленні.

Читайте також:
У 2022 році весняний призов на строкову службу скасовано, – Генштаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна