“Ми сидимо другі, охороняємо перших, позаду нас ще лінія”: перехоплення СБУ з російських “загородзагонів”

Служба безпеки України отримала свідчення того, як можуть працювати на фронті в Україні російські “загороджувальні загони”: бійців із числа ув’язнених розстрілюють мобілізовані, а тих – регулярні війська.

Принаймні про це свідчить перехоплена телефонна розмова російського солдата, яку 16 жовтня оприлюднила Служба безпеки України.

“У нас зеків привезли з тюрми. Їх кудись завели вперед-вперед. А ми сидимо, як загородзагін: якщо хто назад побіжить – замочимо. У нас так поставлено: тобто ми сидимо другі, охороняємо перших, позаду нас ще лінія. Туди теж не повернешся. Тобто, втекти нереально – свої пристрелять…” – каже військовий жінці.

Перед цим він скаржиться на погане забезпечення харчами: “Їсти нічого, їмо пророслу пшеницю з поля”.

Мобілізований скаржиться дружині, що “за документами” він взагалі не повинен бути на війні – бо ж за планом зараз має бути на навчаннях.

“Ребята звонили вот в этот ваш комитет конченный. Нас, говорит, в Украине нету, представляешь? Мы на обучении!” – пояснює рашист.

СБУ нагадує окупантам, які хочуть вціліти і зберегти своє життя: єдино правильний спосіб – здатися у полон українським захисникам.

Для них та їхніх родичів працює “гаряча лінія”: +380665803498, +380931192984.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна