Українці зібрали на “Ловця шахідів” 150 млн за дві доби

Українці менш ніж за дві доби зібрали 150 мільйонів гривень на “Ловців шахедів” – системи протидії дронам, які допоможуть знищувати ворожі БПЛА.

Про це ввечері в суботу, 15 жовтня, повідомив віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“150 мільйонів гривень менш ніж за дві доби на потужну антидронну систему зібрали monobank, Лачен та UNITED24. Люди, ви просто неймовірні!” – написав він.

“Ціллю було зібрати 100 мільйонів, але завдяки вашій космічній підтримці на банки моно впало в половину більше”, – додав Федоров.

Як інформувала “Новинарня“, до Дня захисників та захисниць ініціатива UNITED24, monobank та волонтер Ігор Лаченков запустили спільний збір у 100 млн грн на “Ловців шахідів” – системи протидії дронам-камікадзе, яка допоможе знищувати ворожі БПЛА.
Як пояснив співзасновник monobank Олег Гороховський, такі системи роблять ворожі дрони “сліпими”, тож вони намагаються піднятися на безпечну висоту, після чого збиваються українськими системами ППО.
Один “Ловець” коштує близько 50 млн грн, тож збір було відкрито з метою придбати щонайменше дві системи.
За перші 8 годин було зібрано 100 млн грн.

Читайте також:
На тисячі браслетів з “Азовсталі” – напис “Вірю ЗСУ”. Виручені кошти підуть на “Ловця Шахедів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна