На Полтавщині за два дні впали два українські літаки, – голова ОВА. ОНОВЛЕНО

доповнено

За два дні, 11 та 12 жовтня, на території Полтавської області впали два українські літаки.

Про це під час відеоконференції з журналістами в четвер, 13 жовтня, повідомив голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін, пише “Суспільне“.

Повідомляється, що обидві події сталися у Шишацькій громаді. Постраждалих серед цивільного населення немає.

“У вівторок і в середу [ми] мали катастрофи, падали літаки наші саме у Шишацькій громаді. Більше інформації надати не можу, ці події коментує військове керівництво Міністерства оборони. Чекаємо від них інформацію”, – розповів 13 жовтня Дмитро Лунін.

Як пише інтернет-видання “Полтавщина“, наразі відомо, що 12 жовтня мешканці громади чули два вибухи й бачили, як об’єкт летів з боку Сумської області. За свідченнями очевидців, вони також бачили в небі два парашути, тобто пілоти катапультувалися.

ОНОВЛЕНО
Речник Повітряних сил Юрій Ігнат підтвердив втрату бомбардувальника Су-24М у Полтавській області.

У коментарі “Українській правді” він повідомив, що бомбардувальник підтримував наступальні дії на східному напрямку, де завдавав ударів по ворогу.

Після виконання бойового завдання літак був уражений ракетою. Екіпаж ухвалив рішення повернутися на аеродром базування, але не долетів і зазнав катастрофи на території Полтавської області.

Обидва пілоти катапультувалися, але один із них не вижив.

Читайте також:
На Вінниччині впав український винищувач, який збивав “шахідів”: пілот катапультувався

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна