Україна повернула додому ще 37 депортованих окупантами дітей

Україні вдалося повернути ще 37 дітей, яких наприкінці серпня окупанти примусово вивезли з Харківщини до російського смт Кабардінка (біля Геленджика), попри те, що у всіх є батьки.

Про це в вівторок, 11 жовтня, інформує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“Процес повернення був важким, але завершився успішно. Щоб забрати своїх дітей, батьки проїхали довгий шлях декількома країнами Європи”, – йдеться у повідомленні.

Зараз родини возз’єдналися та перебувають в безпечному місці на Закарпатті. Їх розмістили у шелтерах для внутрішньо переміщених осіб – у селах з мальовничими краєвидами Білки та Горінчово.

За даними міністерства, вони мають комфортні умови проживання у нещодавно відремонтованих та обладнаних приміщеннях, які забезпечила Закарпатська ОВА.

Не залишились байдужими і міжнародні організації, які передали речі першої необхідності.

Це стало можливим завдяки злагодженій співпраці Мінреінтеграції, Державної міграційної служби, Благодійної організації “SОS Дитячі Містечка Україна” та перевізників.

Кожен, хто має будь-яку інформацію про незаконне вивезення дітей до РФ, може зателефонувати до Національного інформаційного бюро на цілодобову гарячу лінію 16-48 та до Департаменту кризового реагування Мінреінтеграції: 050-562-03-13.

Читайте також:
У Маріуполі окупанти арештували підлітків, що співали Гімн України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна