У звільнених Святогірську й Лимані на місцях масових поховань ексгумували 78 тіл, серед них немовля

На Донеччині в звільнених від окупантів Святогірську та Лимані з місць масових поховань ексгумували 78 тіл – частина з них з ознаками насильницької смерті, а наймолодшій померлій – лише рік.

Про це в вівторок, 11 жовтня, повідомляє пресслужба Донецької обласної прокуратури.

“У Святогірську та Лимані встановили місця масового поховання людей. Вже ексгумували 78 тіл, частина – з явними ознаками насильницької смерті. У загиблих вогнепальні поранення, перелами ребер та черепів, мінно-вибухові травми.

Як розповідають місцеві, загарбники розстрілювали людей просто на вулицях. Під час окупації у Святогірську загинули батько з сином: молодший чоловік потребував негайного медичного втручання через чисельні поранення, батько почав кричати та кликати на допомогу, але “освободітелі” застрелили літнього чоловіка.

Загинув і син. Звірства ворога видно одразу при в’їзді в місто: на дорозі “зустрічає” вщент спалений автомобіль, в якому заживо згоріли двоє громадян.

А наймолодшій померлій – лише рік. Дитина похована поряд з усією родиною на кладовищі у Лимані”, – повідомив ​​керівник Донецької обласної прокуратури Павло Угровецький.

За його словами, прокурори та правоохоронці вже тиждень проводять слідчо-розшукові та процесуальні дії у звільнених від окупантів містах Донецької області і деякі знахідки жахають.

Читайте також:
У звільненому Куп’янську-Вузловому знайшли тіла 4 розстріляних росіянами цивільних у погребі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна