ЗСУ затрофеїли рідкісну машину – в росармії таких всього кілька

Під час боїв у Херсонській області Збройні сили України затрофеїли російський багатоцільовий бронеавтомобіль АМН-590951.

Про це в п’ятницю, 7 жовтня, інформує видання Defense Express.

Зазначається, що фото трофея опублікували на твіттер-сторінці Ukraine Weapons Tracker.

“АМН-590951 – це удосконалений бронеавтомобіль “ВПК-Урал” на базі шасі Урал-5309. Вперше оновлена машина була представлена на форумі “Армия” у 2022 році.

Відомо, що модернізована машина отримала додатковий захист двигуна, а також захищену турель з крупнокаліберним кулеметом “Корд”. Ці оновлена “враховують досвід застосування колісної техніки у збройних конфліктах”, – йдеться в повідомленні.

Повна маса становить 14 500 кг, бронеавтомобіль може перевозити до дев’яти осіб. Максимальна швидкість по шосе – понад 100 км/год, запас ходу – 1000 км.

Таких “модернізованих” машин в армії РФ небагато.

Як зазначають в Ukraine Weapons Tracker, російській армії було передано декілька таких машин. Ймовірно, всі вони використовуються російськими ворогами в Україні.

Читайте також:
Окупанти заздрять озброєнню ЗСУ і називають себе смертниками, – ПЕРЕХОПЛЕННЯ СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна