Президент назвав кількість звільнених від РФ за тиждень населених пунктів і похвалив кілька бригад ЗСУ

Лише протягом цього тижня українські військові звільнили від російського псевдореферендуму 776 квадратних кілометрів території на сході нашої держави та 29 населених пунктів, зокрема шість на Луганщині.

Про це глава держави Володимир Зеленський заявив у своєму традиційному вечірньому зверненні у п’ятницю, 7 жовтня.

“Усього за час від початку цієї наступальної операції вже звільнено 2434 квадратні кілометри нашої землі і 96 населених пунктів”, – сказав він 

Президент також відзначив за героїчні зусилля для звільнення української землі бійців:

  • 92-ї окремої механізованої бригади,
  • 80-ї окремої десантно-штурмової бригади
  • 25-ї окремої повітряно-десантної бригади.

“Хороші результати є й на півдні України за цей тиждень – щодня звільняємо і там нашу землю і наших людей від псевдореферендуму. Обовʼязково дійдемо й до земель, які були окуповані Росією раніше. Дякую всім нашим захисникам і захисницям, які це забезпечують!”, – наголосив президент. 

Він додав, що за 225 днів війни уже 29 887 українських воїнів відзначені державними нагородами.

178 воїнів удостоєні звання Героя України.

“Такий масштаб мужності та героїзму наших бійців однозначно свідчить на користь того, що Україну не зупинити. І кожен з російських ударів, усі прояви російського терору – проти Запоріжжя, проти Харкова, проти Миколаєва, проти Донбасу та всіх інших наших територій – тільки доводять, що звільнення всієї нашої землі – це єдиний фундамент миру й безпеки для всіх українців”,  – реззюмував глава держави. 

Читайте також:
Десантники 95-ї бригади звільнили Греківку на Луганщині

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна