РФ із 24 лютого кинула в Україні більше озброєння, ніж передали Києву країни Заходу, – WSJ

З початку повномасштабного вторгнення Російська Федерації покинула на території України більше озброєння, аніж передали Києву західні держави.

Про це в середу, 5 жовтня, поінформувало видання The Wall Street Journal із посиланням на аналітиків Oryx та військових чиновників.

Згідно з відкритими даними, проєкт Oryx порахував, що ЗСУ захопили 460 російських танків, 92 самохідні гаубиці, 448 бойових машин піхоти, 195 броньованих бойових машин і 44 реактивні системи залпового вогню.

Це більше, ніж Україні надали усі союзники.

WSJ наголошує, що ця інформація була зібрана з відкритих джерел. Отже, реальна кількість захопленої техніки може бути ще більшою.

“У нас так багато трофеїв, що ми навіть не знаємо, що з ними робити. Ми починали як піхотний батальйон, а тепер начебто стаємо механізованим”, – сказав заступник начальника штабу батальйону “Карпатська січ” Руслан Андрійко.

Звичайно, західна зброя більш нова і точніша, ніж залишають ЗС РФ після бою.

“Те, що вони захоплюють, є поєднанням сучасного обладнання, яке може бути використане досить ефективно, і того, чому місце в музеї”, – заявив аналітик Oryx Якуб Яновський.

При цьому в місті Ізюмі Харківської області, звідки військові РФ відступили внаслідок українського контрнаступу, ЗСУ вдалося отримати сучаснішу російську техніку.

Стверджується, що тепер Київ має російські танки Т-90 і машини БТР-82.

Експерти зазначають, що російська армія також захопила частину українських озброєнь. Здебільшого це відбувалося у перші дні війни. За підрахунками Oryx, з лютого було захоплено 109 українських танків, 15 самохідних гаубиць та 63 бойові машини піхоти.

Читайте також:
ЗСУ спалили російську РСЗВ “Ураган” і затрофеїли два танки, – ОК “Південь”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна