Рада надала нацгвардійцям право здійснювати розмінування

Верховна Рада закріпила в обов’язках бійців Національної гвардії України можливість виконувати роботи з розмінування, зокрема під час воєнного стану.

Про це повідомляє пресслужба парламенту в четвер, 6 жовтня.

Депутати внесли зміни до статті 12 Закону України “Про Національну гвардію України” та встановили, що Національна гвардія України відповідно до покладених на неї законом завдань та функцій зобов’язана проводити роботи з розмінування (виявлення, знешкодження та знищення) вибухонебезпечних предметів на територіях, які надані для розміщення і постійної діяльності органів військового управління, з’єднань, військових частин (підрозділів), вищих військових навчальних закладів, навчальних військових частин (центрів), баз, закладів охорони здоров’я та установ Національної гвардії України, а також під час воєнного стану в місцях виконання завдань за призначенням.

Ухвалення законопроєкту №7673 дозволить оптимізувати і врегулювати питання діяльності Національної гвардії України, зокрема в умовах воєнного стану.

Читайте також:
Нацгвардійці показали нищення елітного підрозділу росармії на Донеччині. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна