На Донеччині в бою загинув запорізький історик і “кіборг” В’ячеслав Зайцев

На Донеччині в бою загинув “кіборг”, історик, завідувач інформаційно-видавничого відділу Національного заповідника “Хортиця”, депутат Запорізької міської ради останніх двох скликань, військовий ЗСУ В’ячеслав Зайцев.

Про це в середу, 5 жовтня, повідомила пресслужба запорізького осередку “Європейської солідарності”.

“У 2014 році він пішов боронити країну від російського ворога, був у найгарячіших точках Донбасу серед яких – Донецький аеропорт. Через рік повернувся додому – зайнявся депутатською та науковою діяльністю. За його плечима – роботи з дослідження пам’яток Запорізького козацтва як на суходолі так і під водою.

В’ячеслав Зайцев був відомий містянам і як громадський діяч. Він займався захистом прав ветеранів АТО.

У лютому, коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення, він одним з перших пішов до військкомату і відправився на фронт в лавах Збройних сил України”, – йдеться в повідомленні.

Із 2014 року був двічі поранений. За бойові заслуги відзначений державною нагородою – орденом “За мужність” третього ступеня.

У Зайцева залишилася дружина та маленька донечка.

“Знову ножем у серце. На Донеччині загинув найкращий з найкращих. В’ячеслав Зайцев – історик, бібліотекар, вояк, учасник оборони Донецького аеропорту, ініціатор безлічі добрих справ.

Людина, дружбою з яким можна пишатися.

Всі запоріжці, які його знають – зараз плачуть. Славо, ми кожен день будемо мстити цим мразям за тебе”, – написав історик і журналіст Вахтанг Кіпіані у фейсбуці.

“Кляті під@ри вбили Людину, в якої, напевно, не було навіть ворогів. От просто опонентів не було навіть! Його поважали, переконаний, просто всі! Просто не віримо! І поважаємо! За все дякуємо!
Наш славний Воїн, Кіборг, Славік назавжди тепер в строю!”, – написав у фейсбуці депутат Запорізької райради, волонтер Дмитро Кирильчук.

У липні 2020 року В’ячеслав Зайцев у відеоінтерв’ю “Новинарні” розповідав, як Національний заповідник “Хортиця” пережив карантин, оновився й очікував на відвідувачів.

Читайте також:
У бою загинув речник 80 одшбр капітан ЗСУ Юрій Лелявський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна