Путін намагається перекласти провину за провали на Харківщині, – ISW

Президент Російської Федерації Володимир Путін намагається перекласти провину за нещодавні та майбутні невдачі російських військових в Харківській області, використовуючи кадрові зміни в міноборони РФ.

Про це інформує американський Інститут дослідження війни (ISW) у звіті за 3 жовтня.

У Західному військовому окрузі Міноборони РФ призначено нового командувача – генерал-лейтенант Роман Бердніков замінив на цій посаді Олександра Журавльова.

Як оцінювали аналітики ISW, підрозділи Західного військового округу протягом останніх кількох місяців в основному діяли на північному сході Харківської області, але без чітко визначеного командувача. Журавльова не було видно вже деякий час, а Путін за два тижні змінив двох командувачів “західного угруповання військ”.

Зазначається, що можливо, Путін намагається переспрямувати гнів через втрати в Харківській області та Лимані, що зростає, призначивши нову особу на керівну посаду ЗВО.

Це також може бути спробою захистити генерал-полковника Олександра Лапіна, командувача Центрального військового округу (ЦВО), від критики за нещодавні російські невдачі навколо Лимана.

Путін може спробувати перекласти на Берднікова провину за майбутні російські втрати – в Харківській та, можливо, Луганській областях.

Читайте також:
Кремль створює умови, щоб у вивезених українців стерти культурну ідентичність, – ISW

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна