На аеродромі Бельбек під Севастополем розбився і згорів літак ВПС Росії

доповнено

Із Криму надходить інформація про пожежу й вибухи в районі севастопольського військового аеродрому Бельбек, де базується військова авіація російських окупантів.

У телеграм-каналах публікують багато фото й відео, на яких видно, як в районі аеропорту здіймається густий стовп чорного диму.

На деяких видно, як щось вибухає:

Окупаційний “губернатор” Севастополя Михайло Развозжаєв заявив про “позаштатну ситуацію” на аеродромі: нібито літак викотився за межі злітно-посадкової смуги і спалахнув.

При цьому, як звертає увагу український громадський активіст і блогер Сергій Стерненко, в деяких російських телеграм-каналах пишуть про нібито збивання в тому районі безпілотних літальних апаратів.

Згодом Развожаєв додав, що “в літака, який викотився за ЗПС на аеродромі Бельбек, частково спрацював боєкомплект, пілот евакуювався, пожежу погашено”.

З’явилося відео, яке підтверджує офіційну версію.

На відео зафіксовано, як військовий літак (можливо, МіГ-31) заходить на посадку, виїжджає за посадкову смугу на великій швидкості і падає з крутої скелі, внаслідок чого вибухає.

Відео:

Фотогалерея (гортайте):

вибухи-бельбек-1 photo_2022-10-01_18-19-57 вибухи-бельбек-2 вибухи-бельбек-3
<
>
Скріншот з відео

Аеродром “Бельбек” розташований на березі моря, на території, підпорядкованій Нахімовському району Севастополя. Впритул прилягає до мікрорайону Любимівка на північній стороні міста.
До окупації Криму Росією Міжнародний аеропорт Бельбек обслуговував Севастополь та інші міста Криму як пасажирський, проте з 2014-го його закрито для цивільної авіації й тепер він обслуговує тільки літаки військово-космічних сил РФ.

Читайте також:
У Криму після вибухів на аеродромі в Новофедорівці окупанти ввели режим надзвичайної ситуації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна