Троє українських морпіхів повернулися додому: вони з березня ховалися в окупації

Троє українських морпіхів змогли повернутися на підконтрольну Україні територію. Вони з пораненнями від березня переховувалися на окупованих територіях. Вижити їм допомогли місцеві мешканці.

Про це в четвер, 29 вересня, повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

Як зазначає розвідка, повернення захисників додому стало можливим завдяки оперативній роботі на окупованій території. Україна отримала інформацію, що в одному з окупованих міст на сході переховуються троє українських військовослужбовців бригади морської піхоти: двоє чоловіків та жінка.

У березні під час бойових дій чоловіки отримали поранення. Внаслідок цього їхня група не змогла самостійно повернутися на підконтрольну територію. Усі троє були змушені переховуватися в зоні окупації.

“Протриматись протягом шести місяців вони змогли завдяки патріотизму місцевих мешканців, які надавали воїнам ліки та продукти харчування”, — кажуть у ГУР.

Для повернення морпіхів оперативні підрозділи розвідки, ДБРНАБУ та Нацполіції провели «оперативну комбінацію з евакуації», й українські захисники змогли залишити окуповану територію.

Наразі всі троє перебувають на підконтрольній Україні території та мають намір повернутися до своєї частини, щоб продовжити військову службу, кажуть у розвідці.

Читайте також:
Україна повернула з полону ще чотирьох оборонців Маріуполя. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна