Після погроз Путіна американська розвідка посилила спостереження за ядерною зброєю РФ, – ЗМІ

Розвідка США та їхніх союзників посилила спостереження за ядерною зброєю росії, щоб помітити будь-які дії, які можуть свідчити про реальну підготовку до удар по Україні.

Про це у вівторок, 27 вересня, повідомляє Politico з посиланням на 5 нинішніх та колишніх чиновників США.

Так, розвідки збільшили ресурси для спостереження за діями росії з повітря, космосу та у кіберпросторі. Зокрема збільшили використання комерційних супутників для зйомки Землі для стеження за російськими підрозділами, які можуть отримати ядерну зброю.

Крім того, розвідка активно слідкує за російською Калінінградською областю, яка розташовується між Польщею та Литвою. Упродовж минулого тижня американський розвідувальний літак кружляв навколо Калінінграда, нібито збираючи дані.

В анклаві кремль розмістив системи зброї подвійного призначення та гіперзвукові ракети. Також за останні роки росія модернізувала сховища для ракет, що викликає побоювання щодо накопичення там ядерної зброї.

Однак чиновники кажуть, що передбачити російський ядерний удар може бути складно. На думку чиновників, ознаки того, що путін наважився на ядерний удар можуть з’явитися надто пізно. Оскільки росія має комплекси, які можуть для запуску як звичайних ракет, так і ядерних боєголовок малої потужності.

Читайте також:
Як вижити при ядерному ударі та як до нього підготуватися

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна