Грузія різко засудила візит Лукашенка до окупованої Абхазії

Прем’єр-міністр та президентка Грузії засудили візит самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка до окупованої Росією Абхазії.

Як передає “Новинарня“, про це вони заявили в твіттері в середу, 28 вересня.

“Категорично засуджую “візит” Александра Лукашенка до окупованої Росією Абхазії та його зустрічі з російським окупаційним режимом. Цей крок порушує закон Грузії щодо окупованих територій та суперечить міжнародному законодавству, а також двостороннім відносинам між нашими країнами”, – написав прем’єр-міністр Іраклій Гарібашвілі.

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі також “рішуче засудила” візит Лукашенка.

“Це неприпустиме порушення закону Грузії щодо окупованих територій та принципів наших двосторонніх відносин та міжнародного права”, – зазначила грузинська лідерка.

Контекст

28 вересня самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вперше відвідав із офіційним візитом Абхазію – окуповану російськими військами територію Грузії, де зустрівся з так званим президентом невизнаної Абхазії Асланом Бжанією.
Лукашенко у 2015 році заявляв, що Мінськ поважає територіальну цілісність Грузії.

Читайте також:
Лукашенко доручив почати підготовку Білорусі до оборони “за нормами воєнного часу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна