Україна вперше перемогла в найпрестижнішому європейському конкурсі культурної спадщини European Heritage Awards

Україна вперше перемогла в найпрестижнішому європейському конкурсі культурної спадщини European Heritage Awards / Europa Nostra Awards, де серед конкурсантів були представники з понад 30 європейських країн.

Про це на своїй сторінці у ФБ повідомила засновниця Всесвітнього дня вишиванки, ініціаторка створення Музею української вишиванки у Чернівцях Леся Воронюк.

“Веземо з Праги додому в Україну перемогу в номінації «Залучення громадян та підвищення обізнаності», а також Приз глядацьких симпатій – Public Choice Award та 10 000 євро на Музей української вишиванки. Це саме той приз, який ми виграли спільно – кожним голосом”, – написала вона. 

“Наша перемога в European Heritage Awards / Europa Nostra Awards – результат понад 15-річної роботи надійного ядра однодумців та друзів-колег-майстрів, котрі часто всупереч, а не завдяки натхненно і відповідально робили свою роботу. Дякую за внесок кожного. Ця перемога – приклад того, наскільки ми сильні, коли об’єднані. Вишиванка єднає українців, а відтепер – і ввесь цивілізований світ. Це одна із перемог перед головною – перемогою у війні”, – додала Леся Воронюк. 

Читайте також:
В окупованому Сімферополі українці святили великодні кошики у вишиванках

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.