Росіяни завдали удару по промзоні Південноукраїнської АЕС, одна з ракет впала за 300 м від реакторів. ВІДЕО

доповнено

Російські війська обстріляли Південноукраїнську АЕС на Миколаївщині – ракета впала за 300 метрів від ядерних реакторів.

Про це повідомляє пресслужба “Енергоатому”.

«Сьогодні, 19 вересня 2022 року, о 00:20 російська армія здійснила ракетний обстріл промислової зони Південноукраїнської атомної електростанції. Потужний вибух стався всього за 300 м від реакторів ПАЕС. Ударною хвилею пошкоджено будівлі АЕС, розбито понад 100 вікон.

Відключився один із гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, яка входить до складу Південноукраїнського енергокомплексу”, – йдеться в повідомленні.

Відключилися також три високовольтні лінії електропередачі. Зараз всі три енергоблоки ПАЕС працюють у штатному режимі. Постраждалих серед персоналу станції немає.

“Акти ядерного тероризму рашистів загрожують усьому світові. Їх треба негайно зупинити, аби не допустити нової катастрофи!”, – наголосили в “Енергоатомі”.

Подію прокоментував президент Володимир Зеленський.

“Окупанти знову захотіли постріляти, але забули, що таке атомна станція. Росія наражає на небезпеку весь світ. Маємо зупинити її, поки не пізно”, – написав глава держави в соцмережах, додавши фото.

Південноукраїнська АЕС після обстрілу. Фото: тг Володимир Зеленський

Читайте також:
Держатом передав МАГАТЕ аналіз ризиків на Запорізькій АЕС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна