В Одеській області демонтували пам’ятник Карлу Марксу

У місті Арциз Одеської області 16 вересня демонтували пам’ятник Карлу Марксу. Його перенесуть до музею. Так само зроблять і з пам’ятником Марксу в одному із сіл громади.

Про це йдеться на сайті міської ради.

Демонтувати пам’ятник вирішили на підставі рішення міськради: 12 серпня місцеві депутати вирішили перейменувати низку топонімів та прибрати три пам’ятники, які пов’язані з Росією, Російською імперією чи СРСР.

Так, пам’ятник Карлу Марксу у селі Холмське Арцизької громади теж перенесуть до музею, а пам’ятник Дмитру Донському та двом монахам — перенесуть на територію храмового комплексу.

Крім того, на монументі загиблим воїнам вирішили змінити дату з 1941-1945 років на 1939-1945 роки, а також підпис — з «Никто не забыт, ничто не забыто» на «Ніколи знову».

Читайте також:
В Одесі затримали активіста Григоряна, який розмалював пам’ятник Катерині ІІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна