Мешканець Черкащини отримав 10 років тюрми за коригування вогню окупантів

Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області призначив 10 років позбавлення волі чоловіку, який розповідав окупантам про розташування у Черкасах важливих для оборони об’єктів.

Про це повідомила Служба безпеки України в п’ятницю, 16 вересня.

Зазначається, що засуджений співпрацював з росіянами з ідейних міркувань. Він є шанувальником забороненої в Україні «Партії Шарія» та колишнім працівником органів виконавчої влади.

Контррозвідка з’ясувала, що чоловік від початку широкомасштабного вторгнення збирав і передавав російським спецслужбам координати блокпостів, підрозділів ЗСУ та інших силових структур, а також адміністративних будівель органів державної влади та судових установ. Він надсилав фото з точною геолокацією через закриті канали зв’язку.

Під час слідства з’ясувалося, що засуджений планував не лише передавати інформацію росіянам, але й попросив у свого куратора цілий арсенал зброї. Зловмисник стверджував, що«хотів бути готовим підтримувати війська зс рф, коли вони зайдуть на територію Черкаської області».

У червні чоловіка затримали, коли він здійснював зйомки одного з військових об’єктів регіону. Його визнали винним у державній зраді.

Читайте також:
Мешканку Лисичанська засудили до 12 років тюрми за коригування обстрілів РФ по позиціях ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна