Контрнаступ на Харківщині: Данілов назвав співвідношення втрат України і РФ

Втрати російських військових внаслідок контрнаступу Збройних сил України на Харківському напрямку значно більші, ніж у нашої держави. Незважаючи на те, що окупанти оборонялися і були “в зручнішій ситуації”.

Про це в ефірі “24 каналу” сказав секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

За словами секретаря РНБО, втрати Росії за час контрнаступу ЗСУ, якщо порівнювати з українськими, становлять у відношенні 1 до 9, а то й 1 до 10.

“Тобто, на одного нашого загиблого воїна припадає 9-10 загиблих росіян, які вдерлися на нашу землю. Це дуже цікавий показник, адже за законами війни, при наступі ви витрачаєте значно більше, ніж при обороні”, – зазначив Олексій Данілов.

Завдяки ефективному виконанню завдань українськими воїнами у випадку з контрнаступом на Харківщині все вийшло з точністю до навпаки.

Ми ламаємо стереотипи не лише у військовій справі. Ми ламаємо стереотипи й для наших партнерів. Вони приємно здивовані якістю роботи наших військових, нашого суспільства”, – розповідає секретар РНБО.

Він певен, що далеко не кожна країна в Європі здатна на те, що зробила Україна. Адже в історії війн є багато випадків, коли військові просто складали зброю.

Читайте також:
“Так тікали, що аж штани made in China загубили”: прикордонники показали “розпаковку” форми окупантів із окопів на звільненій Харківщині. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна