На Запоріжжі ЗСУ спалили російську станцію РЕБ. ФОТО, ВІДЕО

уточнено

У тимчасово окупованому місті Василівка Запорізької області українські військові спалили російський комплекс радіоелектронної боротьби – за однією з версій, це РЕБ “Москва-1” вартістю 5,7 млн доларів.

Про це в п’ятницю, 9 вересня, інформує “Цензор.нет”.

На озброєнні військ РФ є лише дев’ять комплексів РЕБ “Москва-1”. Місяць тому одного з них на Запоріжжі виявили підрозділи Сил спеціальних операцій разом із рухом опору.

Інформацію про те, що українці знають, де розташована РЕБ “Москва-1”, тримали в таємниці. Цілий місяць ці дані старанно маскували під виявлення комплексу РЕБ “Леєр”, бо полювання за “Москвою” тривало.

За цей час розташування станції підтвердили тричі. Вона дійсно була там, де її виявив екіпаж.

Українські бійці розробляли план знищення “Москви-1” та підтягували до Василівки необхідні засоби.

Джерело: “Цензор.нет”

“У четвер, 8 вересня о 13:30 ворожу РЕБ було знищено прямим влучанням”, – йдеться в повідомленні.

Водночас OSINT-дослідники InformNapalm ідентифікували, що насправді у тимчасово окупованій Василівці уражена не “Москва-1”, а цифрова радіорелейна станція Р-419Л1 у складеному стані. 

780x578 780x643
<
>
Джерело: "Цензор.нет"

Засновник українського інвестфонду FISON, військовослужбовець ЗСУ Дмитро Томчук розповів, що РЕБ протягом місяця вистежували молоді бійці з позивними Даллас, Жук і Чех.

“Чим саме “Москву” в***али – це окремий скандинавський епос. Бо знищили її у ході одного з перших застосувань в Україні снарядів, які потрапили у війська тільки позавчора. Тобто день народження в мене відбувся феєрично”, – повідомив Томчук у фейсбуці.

Читайте також:
США поставили Україні свої найточніші артилерійські снаряди Excalibur, &#8211; Bloomberg

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна