“Маємо хороші новини з Харківщини”: Зеленський сказав слова подяки п’ятьом бригадам

Президент Володимир Зеленський заявив про “хороші новини” щодо деокупації територій у Харківській області та перелічив бригади ЗСУ, які до цього доклалися.

Про це він сказав у зверненні за підсумками доби середи, 7 вересня.

“Цього тижня маємо хороші новини з Харківщини. Певно, ви всі вже бачили повідомлення щодо активності українських оборонців. І, думаю, кожен громадянин відчуває гордість за наших воїнів. Це заслужена гордість, правильне відчуття.

Зараз іще не час називати ті чи інші населені пункти, у які повертається український прапор. Але час сказати слова подяки 25-й повітряно-десантній бригаді, 92-й окремій механізованій бригаді і 80-й десантно-штурмовій бригаді за хоробрість, за героїзм, проявлені під час виконання бойових завдань.

Також дякую сьогодні 406-й окремій артилерійській бригаді за надзвичайно успішні влучання в районах зосередження окупантів на півдні нашої країни і 60-й окремій піхотній бригаді, яка послідовно просуває наші позиції”, – заявив президент.

За його словами, “кожен успіх наших військових на тому чи іншому напрямку змінює на користь України й загальну ситуацію по всьому фронту”.

“Що складніше окупантам, що більше в них втрат, то ліпшими будуть позиції в наших оборонців на Донбасі, то надійнішою буде оборона Запоріжжя, Миколаєва, міст Дніпропетровської області, то швидше зможемо звільнити Приазов’я та весь південь”, – зазначив Зеленський.

Він також дав зрозуміти, що українські військові взяли в полон чимало рашистів.

“…На рівні української розвідки та інших залучених структур і людей постійно намагаємося добитися звільнення наших полонених. Ця робота ніколи не припинялася. І активні дії наших оборонців означають також і можливість затримання достатньої кількості ворогів, щоб спонукати до обміну, до звільнення українських полонених.
Я підкреслюю: ми пам’ятаємо про всіх наших людей, яких утримують окупанти”, – сказав глава держави.

Як відомо, цього тижня ЗСУ мають значні успіхи на напрямку міста Балаклія Харківської області, зокрема відомо, що кілька сіл навколо Балаклії звільненні, північні околиці міста – вже під нашим контролем, складаються передумови для оточення російського угруповання та звільнення інших територій на Ізюмському напрямку.

Читайте також:
Від “чмонь” до підполковника РФ: українські військові захопили багато полонених. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна