Крим готується до деокупації: як поводитися цивільному населенню

Листівка “Крим готовий до деокупації” на проспекті Столетівському, 71, у Севастополі

У різних містах окупованого Криму все частіше з’являються листівки на підтримку України та очікування ЗСУ.

Днями на вулицях Севастополя з’явилися такі листівки з текстом “Севастополь готов к деоккупации” (“Севастополь готовий до деокупації”).

З нетерпінням чекають на “бавовну” й в окупованому Сімферополі.

Тож іще раз слід наголосити на загальних рекомендаціях для мирного населення під час деокупації та можливих бойових дій на території Криму, які оприлюднила постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

Як поводитися цивільному населенню Криму під час деокупації півострова:

  • подбати про власну безпеку, забезпечивши вільний доступ до укриття та продумавши шляхи зв’язку з рідними, якщо окупаційна влада відключить мобільне покриття;
  • намагатися не користуватися в умовах деокупації “евакуацією”, організованою окупантами, щоб не стати заручниками РФ у війні проти України чи щитом для російських військ (водночас виїзд з окупованого півострова через територію РФ і треті країни не буде вважатися адміністративним правопорушенням і тягти за собою відповідальність, оскільки такий виїзд вчинений в умовах крайньої необхідності);
  • повідомляти спецслужбам України всю відому інформацію про окупантів та їх переміщення, що є надважливим елементом безпеки;
  • з метою забезпечення власної безпеки краще переміститися якнайдалі від військових об’єктів.

Російським громадянам, які незаконно приїхали до окупованого Криму, краще вже зараз повернутися до себе додому – в Тюмень, Елісту, Саранськ, Іркутськ чи звідки там вони понаїхали.

Крим обов’язково буде деокупований.

Крим – це Україна!

Читайте також:
Україна розробляє евакуаційні маршрути для мешканців Криму на час деокупації, – ОП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна