РФ може знову атакувати Київ, – Залужний і Забродський про підступний задум Путіна

Активна фаза війни, найімовірніше, триватиме і у 2023 році. Також Російська Федерація може знову спробувати атакувати Київ.

Про це йдеться у статті головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, написаної у співавторстві із заступником голови комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони і розвідки генералом-лейтенантом ЗСУ Михайлом Забродським, опублікованій в середу, 7 вересня, на сайті “Укрінформ”.

Вони наголошують, що є всі підстави вважати: повномасштабна війна Росії проти України продовжиться і наступного року.

На думку Залужного, війна РФ проти України не укладається у бліцкриг, який планував глава Кремля Володимир Путін, а також вона не схожа на інші війни у ХХІ столітті.

“Тривалість війни вже вимірюється місяцями. І існують всі підстави вважати, що цей часовий рахунок перетне календарні межі 2022 року. У зв’язку з цим закономірно вже зараз розглядати перспективи на наступний рік. І робити це не лише в форматі передбачень та припущень”, – йдеться в статті.

Залужний та Забродський допускають можливість того, що Путін повернеться до підступного задуму захопити Київ, а також зберігається загроза повторної атаки з території Білорусі.

“Не виключені з порядку денного і повернення до задуму захопити Київ та загроза повторного розгортання бойових дій з території Республіки Білорусь. Але найбільше можливостей відкриває подальше просування на Південнобузькому напрямку з оперативного плацдарму на правому березі річки Дніпро”, – йдеться в матеріалі.

Читайте також:
Морські піхотинці ліквідували близько десятка окупантів і спалили ворожу гаубицю “Мста-С”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна