Німеччина передала Україні РЛС COBRA і ще п’ять “Гепардів”

Німеччина передала Україні радіолокаційну станцію COBRA та ще п’ять зенітних самохідних артилерійських установокGepard.

Це випливає з даних уряду Німеччини, опублікованих у вівторок, пише “Європейська правда“.

Радарна технологія  COBRA (Counter Battery Radar) є системою артилерійської розвідки і дозволяє виявляти ворожі гаубиці та міномети калібру 80 міліметрів.

Конструкція включає сучасну цифрову обробку і передову активну напівпровідникову фазовану антенну решітку, що складається з декількох тисяч приймально-передаючих модулів.

За оцінками, радар зможе виявити 40 вогневих позицій за 2 хвилини. Експерти оцінюють вартість системи COBRA в 50 мільйонів євро.

У травні німецькі ЗМІ поширювали інформацію про те, що Україна дала запит на 40 таких систем, проте Німеччина може передати лише від трьох до п’яти. Зрештою Берлін повідомив про підготовку лише однієї такої системи.

Зенітна самохідна артилерійська установка Gepard може стріляти зі швидкістю до 1000 пострілів за хвилину снарядами калібру 35 мм. У реальних умовах вона стріляє короткими чергами, пристосованими до цілі. Раніше виробник систем провів навчання українських солдатів у Німеччині з використання установок.

У середині липня офіційний Берлін опублікував список озброєння, яке ще планує поставити Україні, серед яких були 30 ЗСУ Gepard. Із них Київ уже отримав 20.

Читайте також:
Шмигаль у Німеччині запропонував спільну місію ЄС і ООН для ЗАЕС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна