Росіяни посилюють репресії щодо мешканців окупованого Енергодара, – ГУР

За даними української розвідки,  в тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області росіяни посилюються фільтраційні заходи та репресії щодо місцевого населення.

Про це ввечері в вівторок, 6 вересня, інформує пресслужба Головного управління розвідки МОУ.

“Окупаційна влада не змогла досягти мінімального рівня лояльності і широко застосовує утиски, викрадення та шантаж.

Для проведення фільтраційних заходів у місто додатково прибув спеціальний підрозділ Росгвардії. За допомогою колаборантів складаються списки “неблагонадійних”, до яких вносять колишніх військових, ветеранів АТО, співробітників силових структур, активістів та просто громадян з проукраїнською позицією.

Затриманих мешканців міста та полонених військовослужбовців ЗСУ утримують в переобладнаних під катівні приміщеннях місцевого відділу МВС та міського суду”, – йдеться в повідомленні.

Постійні погрози з боку росіян примушують людей масово виїжджати з міста на підконтрольну Україні територію.

Водночас офіційно покидати Енергодар окупанти заборонили, але безпосередньо на ворожих блокпостах питання вирішується за допомогою хабарів.

У ГУР зазначають, що подекуди “оплата” сягає 5-7 тисяч доларів. При цьому, більшість доріг навколо міста та берег Каховського водосховища – заміновано.

Також відомо, що поранених росіян розміщують у місцевому пологовому будинку.

Надалі планується видати їм цивільний одяг та залучити у виробництві пропагандистських сюжетів для російські ЗМІ про “поранених цивільних внаслідок обстрілів ЗСУ”.

Читайте також:
В Енергодарі – потужний вибух, у місті зникло світло й водопостачання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна