На Півдні ЗСУ знищили російський вертоліт, дві ракети, БПЛА і чотири склади

За добу 5 вересня українські війська на Південному напрямку знищили гелікоптер, дві ракети росіян, чотири склади боєприпасів та понад 80 чоловік особового складу.

Про це повідомляє пресслужба ОК “Південь” у нічному зведенні.

“У районі Новогригорівки на Миколаївщині під час спроби атакувати наші позиції було відкрито вогонь на ураження і знищено ударний ворожий гелікоптер Ка-52.

А під час ракетної атаки [росіян] по визволених територіях Херсонщини, в районі Андріївки, силами протиповітряної оборони [ЗС України] знищено дві ракети Х-59“, – сказано у зведенні.

“Протягом бойового дня в районі Високопілля продовжувалась розвідувальна діяльність [ворога] за допомогою безпілотного шпигуна “Орлан-10″. Влучним пострілом зенітного ракетного підрозділу лазутчика знищено”, – розповів також речник ОК Владислав Назаров.

Нашою авіацією нанесено 18 ударів по позиціях, логістиці, командних та опорних пунктах ворога.

Ракетно-артилерійськими підрозділами Сил оборони України виконано 370 вогневих завдань з ураження підрозділів протиповітряної оборони ворога, районів зосередження сил і засобів, станцій радіоелектронної боротьби і понтонних переправ поблизу Дар’ївки та вздовж Каховської ГЕС.

“Вогневий контроль переправ через річку Дніпро системний і ефективний”, – наголосив речник.

Підтверджені втрати ворога складають 86 рашистів, чотири танки, 12 одиниць авто- та бронетехніки, чотири гаубиці 152-го калібру «Мста-Б» та «Мста-С», три гармати 152-го калібру «Гіацинт-Б» та «Гіацинт-С», станцію зв’язку та протитанковий ракетний комплекс.

Ліквідовано чотири склади ворожих боєприпасів у Бериславському, Херсонському й Баштанському районах”, – сказано в повідомленні.

Зазначається, що положення противника за добу суттєвих змін не зазнало.

Основна увага його була зосереджена на утриманні займаних рубежів, нанесенні авіаційних ударів у напрямку Малої Сейдеменухи, Правдиного, Білогірки.

З метою покращення тактичного положення противник провів штурмові дії в напрямку Шмідтового і Тернових Под – силами зведеного підрозділу, зокрема із застосуванням спецпризначенців. Але успіху не мав.

За день ворог здійснив 24 авіаційних та три ракетних удари – по Дніпропетровській і Миколаївській областях.

“Ракету “Іскандер”, що ворог випустив по Миколаївщині, знищено силами протиповітряної оборони”, – заявив речник ОК “Південь”.

Читайте також:
ЗСУ збили за добу три безпілотники росіян. Ще по одному стріляли на Вінниччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна