Епіфаній уперше як глава ПЦУ перебуває з візитом у Греції

Предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній вперше як глава Помісної церкви перебуває з візитом у Греції.

Про це він повідомив у твіттері.

“Вперше як предстоятель автокефальної Православної церкви України прибув до Греції, щоби разом зі Вселенським патріархом Варфоломієм та Афінським архиєпископом Єронімом, ієрархами, духовенством та вірними трьох православних церков засвідчити нашу непохитну духовну єдність”, – зазначив Епіфаній.

У перший день візиту, 3 вересня, глава ПЦУ на острові Тасос узяв участь у церемонії закладання каменю на місці будівництва молодіжного табору митрополії Філіпп, Неаполя і Тасоса, яку очолив Вселенський патріарх Варфоломій.

Як повідомляє сайт ПЦУ, табір буде збудований у місцевості Скала Рахоніу на Тасосі (великий острів та район у складі регіону Східна Македонія – Фракія).

На церемонії були присутні архієпископ Афінський і всієї Еллади Єронім, глава місцевої митрополії владика Стефан, численні ієрархи, духовенство, місцеві мешканці та гості.

У вітальному слові митрополит Філіпп, Неаполя і Тасоса Стефан відзначив важливість християнської праці з молоддю. Табір, який має бути збудований, повинен стати місцем проведення духовних та просвітницьких заходів, зібрань, конференцій, де відпочинок, корисний для здоров’я тіла, буде сполучений з тим, що буде корисним для душі.

4 вересня в храмі на честь Успіння Богородиці на острові Тасос відбулася урочиста Божественна літургія, яку очолили Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій, Його Блаженство Архієпископ Афінський і всієї Еллади Ієронім та Його Блаженство Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Предстоятелям співслужили ієрархи та клірики Вселенського Патріархату, Церкви Греції, а також ПЦУ – митрополит Вінницький і Барський Симеон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, протоієрей Василь Лило (Київська єпархія) та протодиякон Владислав Демченко (Вінницько-Барська єпархія). За богослужінням молилися інші ієрархи і духовенство трьох Церков. Серед запрошених почесних гостей був присутній Генеральний консул України в місті Салоніки Вадим Саблук.

Перед початком літургії в Успенському храмі Тасоса Блаженнійший Митрополит Епіфаній, як почесний духовний гість, очолив служіння недільної Утрені.

Читайте також:
Епіфаній просить уряд передати ПЦУ церкву в Києво-Печерській лаврі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна