В ОК “Південь” розповіли, як тиснуть рашистів на Херсонщині

На Південному напрямку тривають позиційні бої, але вогневе ураження ЗСУ не дозволяє росіянам утримувати позиції, при цьому захоплено в полон трьох рашистів і вбито 106.

Про це йдеться у зведенні пресслужби ОК “Південь” за підсумками доби 2 вересня.

“У південній операційній зоні обстановка стабільно складна, але контрольована. Ми невпинні у знищенні ворожих логістичних шляхів та резервів, пунктів управління та морально-психологічного стану ворога.
Тривають позиційні бої, наша вогнева відсіч не дає противнику змоги втримувати зайняті позиції. Їх намагання просунутись уперед прямо протилежно бажанню кинути все й повернутися додому”, – сказано у зведенні.

За цими даними, взято в полон три представники російських окупаційних військ, захоплено два танки Т-62, бойову машину десанту, БТР-82, а також багато колективної й стрілецької зброї з боєкомплектом.

Протягом бойового дня ворог наніс вісім авіаударів по наших позиціях. У відповідь нашою авіацією нанесено 22 удари, а ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад чотири сотні артилерійських завдань.

“Засвідчено виключення зі списків потенційної потужності «довгої армії світу» 106 рашистів та шість десятків одиниць ворожої техніки, серед них 14 танків Т-72 та Т-62, гаубицю «Мста-Б», авіадесантну самохідну артилерійсько-мінометну установку, дві реактивні системи залпового вогню “Ураган”, три гармати-гаубиці 152-го калібру, мобільний міномет 120-го калібру, два безпілотні розвідники та 35 одиниць авто-і бронетехніки.

Прицільним вогнем вражено командно-спостережний пункт 205-ї окремої мотострілецької козачої бригади рашистів у Снігурівці, понтонну переправу поблизу Козацького, три склади боєприпасів в Херсонському і Бериславському районі, плюс два пункти боєпостачання”, – зазначено у зведенні.

Читайте також:
Вантажівка з тілами в крематорій і три знищені ВОПи: зведення ГШ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна