У Чернігові під час виставки зброї спрацював гранатомет, постраждали четверо дітей

доповнено

У Чернігові під час виставки, що передбачала дитячий інтерактив, спрацювала бойова зброя, поранення і травми отримали семеро людей, з них четверо – діти, один хлопчик перебуває в тяжкому стані.

“Біля художнього обласного музею ім. Галагана, на Валу, сталася надзвичайна подія. Під час заходу, де була представлена виставка боєприпасів, один із них здетонував. Попередньо це був протитанковий снаряд, який влучив у дах одного із приватних будинків, новобудову, в цьому мікрорайоні”, – повідомляє пресслужба Чернігівської міськради в суботу, 3 вересня.

Також стверджується, що “жодних офіційних дозволів на проведення цього заходу Чернігівська міська рада не надавала та не отримувала повідомлень про його проведення”.

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко назвав цю подію “неприпустимим інцидентом”.

“За попередньою інформацією, четверо дітей та четверо дорослих отримали поранення. Одна дитина в лікарні у тяжкому стані. Всі інші після амбулаторного огляду перебувають вдома”, – написав мер, закликавши слідство якнайшвидше встановити винних і притягнути їх до відповідальності.

За даними голови Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслава Чауса, дворічного хлопчика госпіталізовано в тяжкому стані.

Як повідомляє з місця подій кореспондентка “Суспільного“, спрацював ручний протитанковий гранатомет.

“Стало відомо, що РПГ тримав і натискав на курок (внаслідок чого зброя і спрацювала) 10-річний хлопчик. Його оглушило, нині він з мамою та 12-річним братом у травмпункті, їх оглядають лікарі”, – зазначається в повідомленні.

Ручний протитанковий гранатомет, який спрацював і став причиною травмувань. ФОТО: “Суспільне Чернігів”

На місці події працюють слідчі, які з’ясовують походження небезпечних експонатів.

Речниця поліції області Наталія Слабеняк повідомила, що справу розслідуватиме ДБР.

Чернігівська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону почала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження зі зброєю (ч. 2 ст. 414 КК України).

У пресслужбі ОГП зазначають, що в результаті інциденту травмовано п’ятеро осіб, серед них четверо дітей віком від 2 до 12 років. Наразі потерпілі перебувають в лікарні з різними ступенями тяжкості тілесних ушкоджень.

На даний час триває огляд місця події, допит свідків, вилучення зброї та боєприпасів.

Вирішується питання щодо затримання причетних до злочину осіб в порядку ст. 208 КПК України та повідомлення їм про підозру.

Читайте також:
На Чернігівщині виявили ворожий схрон із боєприпасами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна