У Європі ціна на газ за тиждень впала на тисячу доларів

Спотові ціни на газ в Європі за тиждень знизилися майже на 1 тис.доларів, до 2,4 тис. доларів за тисячу кубометрів.

Як передає “Новинарня“, про це свідчать дані біржі ICE Futures.

Ще 25 серпня ціна на газ була $3300 за 1 тис. м³.

Як зазначає британське видання The Guardian, ціни на газ упали на тлі ознак того, що “плани європейських лідерів щодо запобігання зимовій енергетичній кризі набувають форми”.

Окрім того, Європейська комісія працює над стратегією зниження цін на електроенергію.

Спочатку на ринку газу були побоювання, що ціна підніметься, якщо “Газпром” знову скоротить обсяги постачань, зазначила Bloomberg із посиланням на аналітиків Inspired PLC, проте “ефект пом’якшили заяви ЄС про наповнення сховищ”.

Навіть якщо потужності прокачування російського газу зменшаться, “сприйняття ризику” не буде високим, написало агентство, зокрема, через те, що країни ЄС нарощують імпорт скрапленого газу і почали економити енергію.

Як зазначило The Guardian, навіть уряд Німеччини, країни, яка може зіткнутися з проблемою потенційної нестачі палива, заявив, що “дуже швидко ухвалює далекосяжні рішення”, а міністр економіки і клімату Німеччини Роберт Габек сказав, що “підготовка до зими почалася”.

Єврокомісарка з енергетики Кадрі Сімсон у Twitter написала, що країни ЄС заповнили свої газові сховища щонайменше на 80% “набагато раніше” за крайній термін – 1 листопада.

Загалом обсяг зберігання газу у країнах ЄС збільшився із 61,9% до 65,2% у період із 20-го до 27 серпня, повідомило видання Euractiv. Ці дані вже перевищили проміжний цільовий показник станом на 1 вересня, що становив 60%, і наближаються до проміжного цільового показника станом на 1 жовтня, що становить 70%.

Читайте також:
Норвегія планує виділити приблизно $200 млн на забезпечення України газом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна