Після 24 лютого постраждали вже понад 200 релігійних споруд, більшість – московського патріархату

З 24 лютого внаслідок російського вторгнення в Україні зруйновано або пошкоджено 205 релігійних споруд. Серед них 132 належать так званій “Українській православній церкві московського патріархату”.

Про це йдеться у статистиці Державної служби України з етнополітики і свободи совісті та Майстерні академічного релігієзнавства станом на 23 серпня.

Так, серед 205 пошкоджених або зруйнованих релігійних споруд є 5 мусульманських, 5 — юдейських, 195 — християнських. Зокрема, 29 належать протестантським спільнотам, 20 — Православній церкві України, 7 — Свідкам Єгови, 4 — Римсько-католицькій церкві, 3 — Українській греко-католицькій церкві.

Від дій російських окупантів постраждали релігійні споруди щонайменше у 14 областях України. Найчастіше — у Луганській (56), Донецькій (48), Київській (34) та Харківській (25) областях.

Задокументувати воєнні злочини проти культурної спадщини, вчинені російськими окупаційними військами на території України, можна на спеціальному ресурсі Міністерства культури та інформаційної політики.

Читайте також:
Лише 4% українців асоціюють себе з московським патріархатом, – соціологія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна