Розвідка Британії розповіла про події на фронті під Херсоном

Британська розвідка повідомляє, що українським військовим вдалося місцями посунути лінію фронту на півдні і РФ напевно спробує посилювати ці ділянки.

Про це в середу, 31 серпня, інформує міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

Розвідка зазначає, що українські сили з понеділка 29 серпня продовжують атакувати південне угруповання російської армії на кількох напрямках.

“Українські сили посунули лінію фронту назад у деяких місцях, скориставшись тим, що російська лінія оборони там відносно нещільна. Згідно зі своїми доктринами, РФ зараз ймовірно спробує “затикати дірки” за допомогою спеціальних мобільних резервних груп. Серед них, ймовірно, будуть деякі зі східного угруповання військ”, – йдеться в огляді.

Також зазначається, що РФ далі шукає варіанти отримати підкріплення для своїх сил, кинутих проти України. Ймовірно, проти України спрямують “добровольчі батальйони” новоствореного 3-го армійського корпусу, які 24 серпня вирушили зі своєї бази під Москвою.

“Яка оперативна ефективність цих підрозділів – невідомо. 3-й армійський корпус недоукомплектований і ці вояки проходили обмежену підготовку”, – зазначає британська розвідка.

Читайте також:
Колаборант Стремоусов утік із Херсона в РФ і записує відео з п’ятизіркового готелю Воронежа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна