Місія МАГАТЕ вирушила з Києва на ЗАЕС – окупанти дають їм 1 день

Місія Міжнародного агентства з атомної енергії вирушила з Києва до Запорізької АЕС, де має оцінити ситуацію та встановити постійне представництво.

Окупанти заявили, що дають місії на роботу 1 день.

Про це вранці в середу, 31 серпня, передає “Укрінформ”.

“Ми нарешті вирушаємо після шести місяців зусиль. МАГАТЕ прямує на Запорізьку АЕС. Як ви знаєте, ми маємо дуже важливу задачу там – попрацювати і оглянути справжню ситуацію там, допомогти стабілізувати ситуацію наскільки це можливо”, – сказав гендиректор організація Рафаель Гроссі.

Очільник МАГАТЕ додав, що місія планує провести на станції декілька днів, зокрема поспілкуватися з персоналом, і доповісти за підсумками поїздки.

За словами Гроссі, організація також має намір встановити на станції постійне представництво.

Крім того, генеральний директор зауважив, що МАГАТЕ вперше перетинає фронт: “Ми прямуємо до зони бойових дій, до окупованих територій. Це вимагає чітких гарантій не тільки від РФ, але й від України. Ми мали змогу це забезпечити”.

Водночас призначений окупантами так званий “голова Запорізької ВЦА” Євген Балицький заявив, що місія МАГАТЕ на ЗАЕС розрахована на один день.

За його словами, місія має їхати на АЕС через місто Василівка в Запорізькій області, яке перебуває під контролем російських сил, а звідти – в Енергодар.

Читайте також:
Литва пропонує обговорити миротворчу місію для ЗАЕС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна